Comunicat – Sistemul competițional al sezonului 2024-2025 în Superliga București
Comunicat | 10 August 2024 – Asociația Municipală de Minifotbal București (AMMB)
Comitetul Executiv al Asociației Municipale de Minifotbal București (AMMB) vă aduce la cunoștință deciziile luate în urma ședinței din data de 9 August 2024:
1.Sezonul competițional 2024 – 2025 va începe pe data de 2 Septembrie 2024 (Luni) și se va încheia în luna iunie a anului 2025.
2. AMMB și Asociația Club Sportiv Minifotbal București organizează competiția „Superliga București”.
3. „Superliga București” este competiția oficială de minifotbal din capitală, recunoscută de AMMB și de Federația Română de Minifotbal (FRM).
4. „Superliga Bucuresti” este SINGURA competiție din București care va acorda Licențe de participare pentru echipele din capitală la competițiile naționale majore, organizate de FRM în anul 2025: Superliga României și Campionatul Național de Minifotbal.
Atenție: Nicio altă competiție, neafiliată sau care nu își obține în timp util dosarul de licențiere din partea AMMB, NU va trimite echipe la finele sezonului la celelalte competiții naționale, organizate sub egida Federației Naționale: Cupa României, C.N. de Firme și Instituții, C.N. de Old Boys.
5. În vederea participării la Superliga București, solicităm delegaților / managerilor echipelor participante, să aibă în vedere următoarele:
– Trimiterea Tabelului Nominal (în format EXCEL) cu jucătorii echipei participante (valabil modelul întocmit de Comisia de Organizare a AMMB).
IMPORTANT: Vă rugăm să transmiteți tabelul DOAR in format EXCEL (nu Poză, nu Word, nu PDF etc.)
6. Tabelul trebuie trimis in mod obligatoriu pe e-mail: office@ammb.ro / office.ammb@gmail.com până la data de 16 August 2024 (Vineri).
Notă: Se mai pot adăuga jucători pe tabel ulterior, dar tabelul inițial trebuie trimis până la data menționată! Legitimările de jucători noi sunt deschise pe aproape întreaga durată a sezonului competițional.
7. Echipele participante în primul și al doilea eșalon valoric: Superliga Bucuresti și Liga 1 București vor deține în mod OBLIGATORIU: ACS (Asociație Club Sportiv), cu CIS eliberat de Agenția Națională pentru Sport, cu ramura sportivă „minifotbal” inclusă în CIS, sau Asociație Sportivă emisă de Direcția pentru Sport a Municipiului București, până la data de 2 Septembrie 2024 (cel puțin dovada inițierii procedurii de constituire a ACS//CS/AS).
8. Echipele participante în Liga 2 București, al treilea eșalon valoric al „Superligii București”, vor deține în mod obligatoriu: ACS (Asociație Club Sportiv), cu CIS eliberat de Agenția Națională pentru Sport, cu ramura sportivă „minifotbal” inclusă în CIS, sau Asociație Sportivă emisă de Direcția pentru Sport a Municipiului București până la startul Fazei de Play-off a competiției, luna februarie – martie a anului 2025 (cel puțin dovada inițierii procedurii de constituire a ACS//CS/AS).
ATENȚIE: Accederea în Play-off-ul Ligii 2 se face pe criteriul meritului sportiv, dar cu OBLIGAȚIA de a deține ACS, CS sau AS.
9. Toți jucătorii echipelor participante în Superliga București și Liga 1 București vor trebui să-și obțină LEGITIMAȚIA (Licența de jucător), vizată de către AMMB pentru anul în curs. Jucătorii care nu își obțin Legitimația vizată pe anul 2024, NU vor avea drept de joc.
10. Jucătorii care au încheiat sezonul trecut în cadrul unei echipe din competițiile AMMB sunt considerați ca aparținând acelei echipe. În consecință, pentru ca ei să fie trecuți în lotul unei alte echipe este nevoie obligatoriu de un ACORD DE TRANSFER (modelul emis de FRM/AMMB) care să conțină datele jucătorului, precum și acordul acestuia și al managerilor de echipă implicați (de unde pleacă și unde se transferă).
Notă: un jucător care a încheiat sezonul trecut în lotul unei echipe dar care nu este trecut de acea echipă pe tabelul nominal pentru noul sezon, este considerat jucător LIBER DE CONTRACT (nu este valabil pentru Jucătorii deținători de carnete de legitimare, în cazul cărora acordul de transfer este obligatoriu).
11. Toți jucătorii implicați în competițiile AMMB trebuie să prezinte / completeze înaintea legitimării următoarele documente: copie / poză CI, cerere de legitimare, acord prelucrare date GDPR, declarație medicală pe propria răspundere, precum și orice alt act solicitat de Comisia de Organizare / Legitimări.
Atenție: un jucător poate evolua în competițiile AMMB doar după completarea tuturor acestor pași necesari legitimării.
12. Sistemul competițional
A.) Superliga București – 12 echipe (o singură serie)
– sezon regulat, sistem tur-retur = 22 etape.
– locurile 1-6 din sezonul regulat se califică în Faza de Play-off. Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem tur-retur = 10 etape.
– locurile 7-12 din sezonul regulat merg în Faza de Play-out. Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem tur-retur = 10 etape.
Notă: atât echipele din Play-off, cât și cele din Play-out vor disputa un număr total de 32 etape.
– cele mai bine clasate echipe din faza de Play-off se califică la turneele naționale organizate de FRM în anul 2025: Campionatul Național, Superliga României și Cupa României (în funcție de numărul de Licențe primite de AMMB de la FRM).
– locul 1 din faza de Play-out primește drept de participare la Cupa României, faza națională, ediția 2025.
– locul 4 din faza de Play-out va disputa un baraj, sistem tur-retur, de menținere în Superligă, cu locul 3 din faza de Play-off a Ligii 1 București.
– locurile 5 și 6 din faza de Play-out retrogradează DIRECT în Liga 1 București.
B.) Liga 1 București – 24 echipe (două serii, Seria 1 și Seria 2, a câte 12 echipe)
– sezon regulat, sistem tur-retur = 22 etape.
– locurile 1-3 din ambele serii, Seria 1 și Seria 2, se califică la faza de Play-Off COMUNĂ (în total 6 echipe). Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem tur-retur = 10 etape.
Notă: echipele din Liga 1 Play-off vor disputa un număr total de 32 etape.
– locurile 1 și 2 din faza de Play-off, campioana și vicecampioana Ligii 1 București, promovează DIRECT în Superliga București, iar locul 3 dispută un baraj de promovare în Superligă, tur-retur, cu locul 4 din faza de Play-out a Superligii.
– locurile 4-12 din fiecare serie, în total 18 echipe, merg în faza de Play-out, acolo unde se vor forma două serii: 9 echipe / serie. Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem doar tur = 9 etape.
*Componența Seriei 1 din Liga 1 Play-out va fi următoarea: locurile 4, 6, 8, 10 și 12 din Seria 1 sezon regulat, precum și locurile 5, 7, 9 și 11 din Seria 2 sezon regulat.
**Componența Seriei 2 din Liga 1 Play-out va fi următoarea: locurile 4, 6, 8, 10 și 12 din Seria 2 sezon regulat, precum și locurile 5, 7, 9 și 11 din Seria 1 sezon regulat.
Notă: echipele din Liga 1 Play-out vor disputa un număr total de 31 etape.
– la finalul sezonului, locurile 7 din ambele serii de Play-out dispută între ele un baraj de menținere în Liga 1, sistem tur-retur. Învinsa din acest baraj retrogradează în Liga 2 București.
– locurile 8 și 9 din fiecare serie de Liga 1 Play-out, 4 echipe, retrogradează DIRECT în Liga 2 București.
Notă: în total retrogradează în Liga 2 București: 5 (cinci) echipe.
C.) Liga 2 București – 24 echipe (două serii, Seria 1 și Seria 2, a câte 12 echipe)
– sezon regulat, sistem tur-retur = 22 etape.
– locurile 1-6 din ambele serii, Seria 1 și Seria 2, se califică la faza de Play-off COMUNĂ (în total 12 echipe). Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem doar tur = 11 etape.
Notă: echipele din Liga 2 Play-off vor disputa un număr total de 33 etape.
– locurile 1-4 din Play-off Liga 2 promovează DIRECT în Liga 1 București.
– locurile 5-8 din Play-off Liga 2 participă la un turneu de promovare în Liga 1 (semifinale: 5 vs. 8 și 6 vs. 7, urmate de o Finală), sistem doar tur. Câștigătoarea turneului promovează în Liga 1 București.
– locurile 7-12 din ambele serii, Seria 1 și Seria 2, merg la faza de Play-out COMUNĂ (în total 12 echipe). Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem doar tur = 11 etape.
Notă: echipele din Liga 2 Play-out vor disputa un număr total de 33 etape.
– locurile 5-8 din faza de Play-out participă la turneu de menținere în Liga 2 (semifinale: 5 vs. 8 și 6 vs. 7, urmate de o Finală între echipele învinse în semifinale), sistem doar tur. Învinsa din finala turneului retrogradează în Liga 3 București.
– locurile 9-12 din Liga 2 Play-out, 4 echipe, retrogradează DIRECT în Liga 3 București.
Notă: în total retrogradează în Liga 3 București: 5 (cinci) echipe.
D.) Liga 3 București – 24 echipe (două serii, Seria 1 și Seria 2, a câte 12 echipe)
– sezon regulat, sistem tur-retur = 22 etape.
– locurile 1-6 din ambele serii, Seria 1 și Seria 2, se califică la faza de Play-off COMUNĂ (în total 12 echipe). Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă doar tur = 11 etape.
Notă: echipele din Liga 3 Play-off vor disputa un număr total de 33 etape.
– locurile 1-4 din Play-off Liga 3 București promovează DIRECT în Liga 2 București.
– locurile 5-8 din Play-off Liga 3 participă la un turneu de promovare în Liga 2 (semifinale: 5 vs. 8 și 6 vs. 7, urmate de o Finală), sistem doar tur. Câștigătoarea turneului promovează în Liga 2.
– locurile 7-12 din ambele serii merg la faza de Play-out COMUNĂ (în total 12 echipe). Se pornește cu jumătate din punctele acumulate și se joacă sistem doar tur = 11 etape.
Notă: echipele din Liga 3 Play-out vor disputa un număr total de 33 etape.
Notă importantă: sistemul competițional din Liga 3 București poate suferi mici modificări față de cele anunțate mai sus în cazul în care, pe parcursul sezonului 2024-2025, se formează și Seria 3 a competiției.
E.) CUPA „Minifotbalul Suntem Noi” – Secțiunea GOLD (20 Echipe)
– participă cele 12 echipe din Superligă plus 8 cele mai bine cotate echipe din Liga 1.
– patru grupe a câte cinci echipe.
– locurile 1 și 2 din fiecare grupă se califică în faza sferturilor de finală (tur-retur), fază urmată de semifinale (tur-retur) și Finale.
– locurile 3 și 4 din fiecare grupă vor disputa un baraj, doar tur, cu cele opt locuri 2 din grupele Cupei Silver, pentru calificarea în optimile secțiunii „Silver”.
– locurile 5 din fiecare grupă sunt eliminate din competiție.
F.) CUPA „Minifotbalul Suntem Noi” – Secțiunea SILVER (32 Echipe)
– participă restul de 16 echipe din Liga 1 precum și cele mai bine cotate 16 echipe din Liga 2.
– opt grupe a câte patru echipe.
– locurile 1 din fiecare grupă se califică în faza optimilor de finală (doar tur), fază urmată de sferturi de finală (tur-retur), semifinale (tur-retur) și Finale.
– locurile 2 din fiecare grupă vor disputa un baraj, doar tur, cu cele opt locuri 3 și 4 din grupele Cupei Gold, pentru calificarea în optimile secțiunii Silver.
– locurile 3 din fiecare grupă vor disputa un baraj, doar tur, cu cele opt locuri 2 din grupele Cupei Bronze, pentru calificarea în optimile secțiunii Bronze.
– locurile 4 din fiecare grupă sunt eliminate din competiție.
G.) CUPA „Minifotbalul Suntem Noi” – Secțiunea BRONZE (32 Echipe)
– participă restul de 8 echipe din Liga 2 precum și cele 24 echipe din Liga 3.
– opt grupe a câte patru echipe.
– locurile 1 din fiecare grupă se califică în faza optimilor de finală (doar tur), fază urmată de sferturi de finală (tur-retur), semifinale (tur-retur) și Finale.
– locurile 2 din fiecare grupă vor disputa un baraj, doar tur, cu cele opt locuri 3 din grupele Cupei Silver, pentru calificarea în optimile secțiunii Bronze.
– locurile 3 și 4 din fiecare grupă sunt eliminate din competiție.
*Notă: sistemul competițional al Cupei „Minifotbalul Suntem Noi” poate suferi ușoare modificări în funcție de numărul final de echipe înscrise în competiție.
Sistemul actual este conceput pentru un număr total de 84 echipe.
Câștigătoarele celor trei secțiuni ale Cupei „Minifotbalul Suntem Noi”: Gold, Silver și Bronze primesc dreptul de a participa la Cupa României, faza națională, ediția 2025.